Rendszerintegráció az ipar 4.0 egyik alapköve

"az egész több, mint a részek összege"

A vállalkozások indulásakor költséghatékony és reális döntés különböző, egymástól független szoftvereket vásárolni, mint egy teljes mindenre kiterjedő egységes vállalat irányítási rendszert (ERP) bevezetni. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy a különböző alkalmazások egymással nem működnek együtt, így az alkalmazottak nem tudnak hatékonyan dolgozni, ami hosszabb távon a cég teljesítményét is jelentősen visszafékezheti. Bővebben...


A versenyképesség fenntartása érdekében érdemes vagy egy egyedi, személyes szükségleteket kielégítő szoftvert fejleszteni, vagy egy vállalat irányítási rendszert testre szabni vagy már a meglévő, jelenleg is használt rendszereket összeintegrálni. Legutóbbi alternatíva mellett szól, hogy az integrációval pénzt és időt takaríthatunk meg és nem kell az alkalmazottaknak egy teljes új rendszert megtanulniuk.
Míg az irodai támogató alkalmazások kiváltása az egyre olcsóbb, nagyobb funkcionalitású és gyorsabban bevezethető ERP rendszerekkel könnyen megtörténhet, addig a termelő berendezések, eszközök lecserélése újakra a közös platformra (platform: biztosítja az eszközök közös nyelvezetét a hatékony együttműködéshez) hozás érdekében, nemcsak gazdasági hanem technológiai szempontokból is elképzelhetetlennek tűnik. 
Jelenleg a legjobb megoldás az értékteremtési lánc különböző független alkotóelemeinek rendszer integrációval való összekapcsolás, hogy a elkülönülő szigetek együttesen egy teljes, egységes rendszert alkossanak és „az egész több legyen, mint a részek összege”

Szemléletünk

Különböző területek tudását kell szisztematikusan ötvöznünk azért, hogy felfejleszthessük a vállalkozásuk értékét és kiegyensúlyozottságát!


© 2018 SystemathX. All Rights Reserved.